ASARTECH ARGE TASARIM MÜHENDİSLİK A.Ş.;
Savunma, Havacılık ve Uzay, Haberleşme, Ulaştırma, Otomotiv Sektörlerinin Yüksek Frekans (L, S, C, X, Ku, K, Ka Band) RF ve Mikrodalga Bileşen ihtiyaçlarına yönelik İleri Mühendislik Ürün ve Hizmet çözümleri sunan milli bir Derin Teknoloji Girişim Firmasıdır.
Bu kapsamda;
Ayrıca; Ana Yüklenicilerin ve Sistem/Alt Sistem Üreticilerinin ihtiyaçlarına yönelik; Test, Doğrulama, Simülasyon, Entegrasyon, Dokümantasyon gibi Sistem Mühendisliği teknik destek hizmetleri vermektedir.
ASARTECH ürünleri arasında; Band Geçiren Filtreler, Monoblok Seramik Filtreler, Kavite Filtreler, Lumped Filtreler, 3 Band Geçiren Filtreler, Diplekserler, Osilatörler ve sinyal Jeneratörleri, Akıllı Yük Anahtarları (E-Fuses), Sinyal Koşullayıcılar (Signal Conditioners), Frekans Sentezleyiciler (Frequency Synthesizers), RF Yükselteçler (LNA), RF Zayıflatıcılar, Yukarı/Aşağı Çeviriciler, RF Switch Matrisler, RF Dedektörler, RF Anahtarlar, Anahtarlanabilir RF Filtreler, Ayarlanabilir Filtreler, Anahtarlanabilir Çoklayıcılar (Switch Multiplexer) bulunmaktadır.
ASARTECH; Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Tesis ve Kişi Güvenliği Sertifikalarına ve MSB Stratejik İş birliği Anlaşmasına sahip MSB Onaylı Tedarikçidir. Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme Programına (EYDEP) dahil olup, Entegre Kalite Yönetim Sistemi Sertifikaları (ISO 9001, ISO14001, ISO27001, ISO45001) mevcuttur.
ASELSAN Stratejik Ortaklık Belgesine sahip olan ASARTECH; ROKETSAN, METEKSAN, STM gibi savunma sanayi şirketleriyle olduğu kadar Haberleşme, Denizcilik, Havacılık ve Uzay şirketleriyle; TÜBİTAK BİLGEM, İLTAREN, SAGE gibi Araştırma Kuruluşlarıyla çeşitli programlar altında ARGE, tasarım, üretim ve tedarik faaliyetlerini sürdürmektedir.
ASARTECH ayrıca; T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) Başkanlığının Denizcilik Sektöründe Elektronik Haberleşme Ar-Ge Projeleri kapsamında “Farklı Frekans Bantlarında Veri Haberleşmesi” ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi (HAMLE) Programı içerisinde “Milli Mikroelektronik Bileşen Üretimi” projeleriyle de yer almaktadır.